My Fair Lady - Magyar Színház - március 31.

 


Résztvevők: Balogh Hajnalka, Glaser Eszter, Gróman Viktória, Jókuti Fruzsina, Kocsis Dorottya,  Károli Fruzsina, Kovács Marianna, Kun Kitti, Mladoniczki Letícia, Nagy Manuéla, Osváth Piroska, Pinte Dorottya, Salacz Anna, Schäffer Dorina, Szárnya Éva, Szüts Petra, Tóth Noémi, Zeke Zsanett, Welczenbach Luca és Cecil.

Tanárok: Bea néni

 


A történet (annak, aki még nem látta): London nagyhírű operaháza előtt, az elegáns közönségnek árul virágot Eliza. Álmai hasonlóak a többi magafajta leányéhoz: meleg szoba, puha ágy, finom ennivaló, s no meg valaki, aki szereti. De még ezek az egyszerűnek tűnő vágyak se látszanak megvalósíthatónak. A véletlen azonban beleszól Eliza életébe. A "bogaras", nyelvjárásokkal foglalkozó kutató professzor, Higgins meggyőződése szerint ugyanis a szép, pontos beszéd a kulcsa a társadalmi felemelkedésnek, s egy virágárus leányból is lehet hercegnőt nevelni. A professzor el is kezdi tanítani Elizát, s a leány nagyszerű alanynak tűnik a bizonyításhoz: kitartó, tehetséges. Azt, hogy miként sikerül célt érnie, s hogyan alakul a tanítvány és a professzor kapcsolata, ezt mondja el a sok zenével, szellemes párbeszédekkel, váratlan fordulatokkal teli musical.
Eredmény: Nagyon jól szórakoztunk. Ja! Még Cecil is megértette. Ő egy francia cserediák, aki éppen nálunk volt és elvittük magunkkal.

Vissza...